MEDLEM

Bo Rosenbaum

Ägare och VD, Tool Partner Scandinavia AB

Jag är en entreprenör med passion för internationell trading. Jag jobbar ständigt med att bygga ett långsiktigt nätverk tillsammans med andra passionerade entreprenörer. Mitt mål är att skapa och utforska nya spännande affärsmöjligheter tillsammans med mitt nätverk genom att utforska trender, behov och synergier inom detalj- och sällanköpshandel.
 
Jag driver för närvarande en agenturverksamhet som representerar fem partnerföretag baserade i USA, Nederländerna, Tyskland, Italien och Danmark. Vi har exklusiv agentur för dessa företag i Sverige och delvis i Norge, och mitt ansvar är att öppna upp och utveckla större kunder där vi kan skapa volymförsäljning. Produkterna är främst verktyg, maskiner och trädgårdsredskap som riktar sig till Gör Det Själv och semi-professionella marknaden via grossist- och detaljhandelskanaler. Bland våra kunder hittar du Jula, Clas Ohlson, Runsvengruppen, Europris och Netonnet Group.
 
Min nuvarande verksamhet grundades 2002, när jag lämnade ett jobb på fyra år som avdelningschef på HDF-Bolagen i Halmstad, där jag skaffade mig en grundläggande kunskap inom GDS- och detaljhandelssektorn i Skandinavien.
 
Innan jobbet på HDF-Bolagen drev jag ett teknikföretag inom vattenrening tillsammans med min kompanjon under tio år. Baserat på vårt prisbelönta examensarbete på Utvecklingsingenjörlinjen vid Högskolan i Halmstad utvecklades vi till ett företag med som mest 11 anställda och försäljning till över 20 länder. Sedan starten var företaget baserat i TeknoCenter, där vi var också en av grundarna 1991. Företaget såldes till Alfa Laval år 2000.
 
Mina huvudsakliga kompetensområden är internationell handel och sourcing från Asien, GDS- och detaljhandelsmarknaden i Skandinavien och Nordeuropa, samt produktutveckling och konceptutveckling inom private label.

Jag har ett starkt nätverk inom min bransch i Europa, Kina och Taiwan.

Profil på LinkedIn
 

Kontakta mig

Boka Share-lunch med mig!
Jag finns i Halmstad